Utasaink készítették
Szavazás
Melyik a kedvenc helyed?
Budapest
Alföld
Észak-Magyarország
Dunántúl
Kárpát-medence

Jelentős, Békés megyét is érintő változások várhatók a december 15-én életbe lépő új vasúti menetrendben - írja a Gerzsoltrain szakblog.

A 2012/2013-as menetrend életbelépésével örömmel tapasztaltuk, hogy a 2012-ben érthetetlen okból megcsonkított vonatjáratok újraindultak - írja a blog, hozzátéve, hogy "a MÁV-Startnál úgy tűnik végre odafigyelnek az utasok igényeire, és utas-barátabbá formálták a december 15-én életbe lépő 2013/2014-es menetrendet (legalábbis a Viharsarokban ez tapasztalható)".

A Gerzsoltrain részletesen kigyűjtötte a változásokat, ezekből szemlézünk.

120-as számú Lőkösháza – Békéscsaba – Szolnok – Budapest vasútvonal: A vonalon közlekedő járatok menetideje csökkent, ez többnyire a pályafelújításnak köszönhető. A Dacia nemzetközi gyorsvonat újra naponta közlekedik majd. A korábbi két évben időszakossá alakították a vonat közlekedését, ami sok utas nem tetszését váltotta ki, hiszen sokan ezzel a kora hajnali vonattal utaztak a főváros felé, illetve napi utolsó vonatként a fővárosból a Viharsarokba. Munkába járók, diákok és vasutasok is sűrűn használták/használják ezt a járatot, így a mindennapi közlekedési rendje nagyon pozitív javulást jelent.

A vonat menetrendje:
Lőkösháza 1:30 – Békéscsaba 1:50 – Szolnok 2:53 – Budapest 4:40
Budapest 23:30 – Szolnok 0:52 – Békéscsaba 1:52 – Lőkösháza 2:15

 

A fővonal további gyors-, és Inter City vonatainál a békéscsabai indulási idők változnak. A közkedvelt 5:24-kor induló gyorsvonat 5:30 perckor, valamint az ütemesen minden óra 15-perckor induló vonatok, minden óra 20-perckor (6:20-tól 19:20-ig) indulnak a viharsarki megyeszékhelyről. A budapesti érkezési idők nem változnak, a teljes menetidő 5 perccel csökkent.

A fővárosból az ütemes vonatok a megszokott, minden óra 10-perckor (6:10-től 19:10-ig) indulnak továbbra is, de 5 perccel korábban érkeznek Békéscsabára. Az Inter City vonatok továbbra is helyjegykötelesek lesznek, de a kijelölt kocsik gyorsvonati pótjegy megváltása mellett, helyjegy váltása nélkül vehetők igénybe.

 

A teljes lista itt található.

Info.: www.beol.hu 

Szerző: VidekiVegallomas | 2013. december 11.
Szavazás
Hogy tetszik az új weblapom?
Nagyon szép!
Jó lesz, csak töltsd meg tartalommal.
Nem rossz.
Nekem is kell ilyen!
Tehetséges vagy, ez nem kérdés...
Szöveges mező

BÉKÉS MEGYEI és ORSZÁGOS ÉRDEKESSÉGEK! 

2014. február 1-től elkezdőttek a csabai állomás felújításai munkálatai. 

Kérem mindazokat, akik küldtek nekünk már fotókat - videókat, hogyha utazásaik közben bármi féle érdekes dolgot tapasztalnak osszák meg velünk a vegallomasfilmek@freemail.hu címen és Mi kirakjuk a blogok közé. 

Köszönjük! 

Naptár