Utasaink készítették
Szavazás
Melyik a kedvenc helyed?
Budapest
Alföld
Észak-Magyarország
Dunántúl
Kárpát-medence

Terminus Team

A Terminus Team a Végállomás Tv Channel és a Vidéki Végállomás együttműködését jelenti. Az egykori Végállomás mintájára alakult meg 'anno a Végállomás-Békéscsaba, majd a Végállomás megszűnt és egy hosszabb idő múlva Végállomás Tv néven lehetett újra találkozni az adásokkal, ez előtt a Végállomás-Békéscsaba is átalakult, ill. felvette a mára elfogadott Vidéki Végállomás címet. Az elmúlt években a Végállomás Tv bővítette a műsorát, így vált belőle Végállomás Tv Channel és az elmúlt évben a szakmai-baráti együttműködésre utalva a Végállomás Tv Channel és a Vidéki Végállomás közösen TERMINUS TEAM-nek, azaz Végállomás Csapatnak nevezi magát. De mind a ketten megmaradtak a saját témájuknál, de próbálják segíteni egymás munkáját. A Végállomás Tv Channel-t a kezdetek óta Borhegyi Norbert, péceli származású közlekedési fotográfus és közlekedési szakértő szerkeszti. A Vidéki Végállomás pedig Szelezsán Tamás, békéscsabai amatőr fotográfus csinálja. Mind a ketten szép eredményt értek el, ha csak a nézettséget tekintve több 10.000-es a nézőik száma. Mind a ketten szerveznek kiállításokat, az I. Vidéki Végállomás kiállítás a Végállomás Tv Channel segítségével valósult meg. Röviden dióhéjban ennyi lett volna, ha érdekli Önöket, akkor a www.videa.hu portálon megtalálhatóak a készítők (Borhegyi Norbert http://videa.hu/tagok/1436728 ) és (Szelezsán Tamás http://videa.hu/tagok/1250715 )


Sok év telt el a régi Végállomás megszületése óta, amire a jelenlegi Végállomás Tv Channel és a Vidéki Végállomás összeforrt. Sok akadályon mentünk keresztül.

 

 

Bemutatkozás, mint Vidéki Végállomás

 

2005 óta foglalkozok fotózással hobbi szinten, elsősorban a kötöttpályás járműveket fotóztam, de minden témakörben szeretek dokumentálni. A buszokat és a megkülönböztetett jelzéssel ellátott járműveket pedig 2007 óta kezdtem el rendszeresen fotózni. A közlekedés mindig is érdekelt, azon belül a forgalomirányítás munkakör, ami szerintem a legérdekesebb, de minden tiszteletem a járművezetőknek, akik mindennap biztonságban A-ból B-be szállítják az utasokat. A dokumentálásra nekem a kirándulásaim és egyéb utazásaim során van lehetőségem. A csabai Természetjáró Körrel már évek óta rendszeresen járok kirándulni, így alkalmam nyílik a közösségi közlekedésről tényleg ritka és páratlan felvételeket készíteni, hiszen nem sok ember gyalogol több kilométert, egy bizonyos fotóhely miatt! Igazából nem kimondottan a közlekedést akarom bemutatni, hanem a tájat, a környezetet, azt az életteret, amiben itt az Alföldön élünk. Természetesen a most kiállított képek csak egy részük a teljes gyűjteménynek, de próbáltam úgy összeválogatni a kiállítási anyagot, hogy az ismertebb és népszerűbb járművek vannak benne. A közlekedésben jártas szakembereknek és közlekedésbarátoknak feltűnhet, hogy nem minden típusból vannak fotók a falon. Igaz, hogy évek óta gyűjtöm ezeket a képeket, de vannak olyan helyzetek, hogy az adott fotó a járműről nem sikerül, vagy esetleg még nem adódott olyan fotóhelyzet, amikor érdemes lett volna lencsevégre kapni. De igyekszek az összes Magyarországon közlekedő kötöttpályás és gumikerekű járműről fotót, ill. videót készíteni. A képek nagy része engedéllyel készült, mert ha kirándulni indulok valahová, akkor előzetesként az adott közlekedési társaságtól interneten keresztül engedélyt kérek a fotózásra, szerencsére mindig megadják a felvétel készítési engedélyt, és jó magam is figyelek, hogy a járművezetőket NE zavarjam a munkában!

Amúgy a kiállítás terve 2009-ben jött, amikor az egyik fotós ismerősömmel elgondolkoztunk azon, ha már itt vannak ezek a fotók, akkor ne csak a lemezen és az internet világában maradjanak meg, hanem ha már több éve, több 100 órát töltöttünk az utcákon a fotók miatt, akkor legyen hasznuk és mutassuk meg a gyűjteményünket az embereknek! Jó magam próbálom az Alföld összes olyan pontját bejárni, ahol érdekes, esetleg mára ritka közlekedési eszközzel lehet találkozni, ill. utazni.  Az első kiállításom 2011 októberében volt Gödöllőn, a második 2012 márciusában Békéscsabán és nyáron, Gyulán volt! Természetesen az Internet világában is otthon vagyok, így különböző fórumok és közösségi oldalakon, videó megosztókon lehet találkozni a munkáimmal! Nekem nagy előre lépés ez a lehetőség, hogy alkalmam nyílik egy városnak a művelődési házában kiállítani a munkáimat, ami egy amatőr fotográfusnak hatalmas megtiszteltetés! Köszönöm a segítséget!

Mint lelkes természetvédő nekem emiatt is fontos, az hogy népszerűsítsem a magam módján a közösségi közlekedést!

Jelmondatom az alábbi „Célunk a Magyar Tömegközlekedés és a Nemzeti Értékek megismerése és bemutatása.”

Köszönöm azoknak, akik figyelemmel követik a munkámat és megtisztelnek bizalmukkal. Külön köszönet Borhegyi Norbert barátomnak, akivel néha összekapunk, de nélküli nem tartnék ott, ahol tartok. Köszönök mindent a Családnak!

Tisztelettel: Szelezsán Tamás

Szavazás
Hogy tetszik az új weblapom?
Nagyon szép!
Jó lesz, csak töltsd meg tartalommal.
Nem rossz.
Nekem is kell ilyen!
Tehetséges vagy, ez nem kérdés...
Szöveges mező

BÉKÉS MEGYEI és ORSZÁGOS ÉRDEKESSÉGEK! 

2014. február 1-től elkezdőttek a csabai állomás felújításai munkálatai. 

Kérem mindazokat, akik küldtek nekünk már fotókat - videókat, hogyha utazásaik közben bármi féle érdekes dolgot tapasztalnak osszák meg velünk a vegallomasfilmek@freemail.hu címen és Mi kirakjuk a blogok közé. 

Köszönjük! 

Naptár